Aanleverspecificaties

Voor alle door ons full color bedrukte producten het volgende toepassen: bestanden 1 op 1 opmaken als PDF-bestand, CMYK (geen RGB e.d., alleen CMYK), 150 DPI (kleine formaten 300 DPI). Geen paskruizen/Snijlijnen toepassen. Fonts omzetten in lettercontouren/krommen. Houdt u er rekening mee dat bij full color drukwerk PMS kleuren worden nagebootst in CMYK en dus iets kunnen afwijken. U bent verantwoordelijk voor een juist aangeleverd bestand. Naast bovenstaande is tevens voor specifiek bepaalde producten onderstaande van belang:

Posters en Spandoeken iets ruimer opmaken: rondom 1 mm, 150 DPI, geen paskruizen/snijlijnen toepassen. Geen onzichtbare lagen. In spandoeken kunnen ringen worden geplaatst naar uw keuze om de 30 cm of 50 cm. Let op dat wij de ringen op 3 cm van de rand plaatsen, de ring zelf is 2,5 cm. Zorg dat eventuele tekst zeker 6 cm van de kant staat.

Tafelkleden en tafellopers van stof en stof voor in textielschilderijen opmaken op 150 DPI,  geen overdruk en geen snijlijnen, CMYK, PDF-bestand. Geen onzichtbare lagen. Alle fonts volledig invoegen of omzetten naar outlines. Wij voorzien uw bedrukte tafelkleden van stof van een gratis zoom. Daarvoor is het van belang dat het ontwerp rondom 1 cm ruimer opgemaakt wordt.

Tafelzeilen en Tafelzeil-lopers iets ruimer opmaken: rondom 1mm, op 150 DPI  zonder snijlijnen of paskruizen, CMYK, PDF-bestand. Geen onzichtbare lagen. Alle fonts volledig invoegen of omzetten naar outlines.

Bedrukt plaatmateriaal: rondom halve centimeter afloop, 150 dpi geen paskruizen/snijlijnen toepassen.

Bedrukt behang: 150 DPI; geen paskruizen/snijlijnen toepassen.

Stickers: countourgesneden stickers als ai. bestand aanleveren. Fullcolor bedrukte stickers opmaken op 150 DPI (bij klein formaat 300 DPI)  zonder snijlijnen/paskruizen.

MegaRoll Ups: De lengte van het doek moet 310cm zijn, hiervan gaat er aan de bovenkant 1,5 cm in de kliklijst en aan de onderkant gaat er 10 cm in de cassette.  Zorg er dus voor dat er geen  logo´s of teksten op de laatste 10cm aan de onderkant staan.  De bestanden worden niet inhoudelijk hierop gecheckt dus u bent hier zelf verantwoordelijk voor!

Bij Vlaggen, Beachvlaggen, bedrukt Tapijt, bedrukte zitkubussen, Gevelbanieren voor in RVS houders: vraag hier naar de werktekening cq. opmaakinstructies.

De bestanden worden niet inhoudelijk door ons gecheckt dus u bent zelf verantwoordelijk voor de door u aangeleverde bestanden/ontwerpen. Wel checken wij uw bestand inhoudelijk op de resolutie en geven een seintje als de resolutie te laag is om te printen. Kiest U ervoor een bestand van slechte kwaliteit of een verkeerd opgemaakt bestand te laten afdrukken dan kan dit later geen reden zijn om de print af te keuren.  

Uw bestanden kunt u via deze link uploaden. Een enkel bestand (t/m 5 MB) kunt U ook via info@reclameklik.nl  zenden. Vermeld a.u.b. bij uw bestelling tevens het factuuradres en afleveradres. Er kan een licht verschil zijn tussen verschillende orders van hetzelfde bestand (repeat orders). Geen zorgen, dat kan nu eenmaal technisch niet anders. Wij beperken de verschillen technisch wel zoveel mogelijk voor uw resultaat. Kwaliteit voor uw resultaat is ons motto.

Programma’s:

Illustrator: 
Het is van belang dat alle in het bestand gebruikte teksten en pictogrammen omgezet zijn naar paden, contouren of outline. Hierdoor is het niet nodig om de originele fonts mee te sturen.  U kunt uw ontwerp met foto’s en teksten en of logo’s het beste opslaan als Illustrator 8.0 EPS, omdat dit het meest betrouwbaar is.

PhotoShop:
Photoshop bestanden kunnen als Photoshop PDF worden aangeleverd. Om de bestanden te comprimeren kan het beste de “JPEG maximum kwaliteit” instelling worden gebruikt. Belangrijk is dat het digitale bronbestand van een hoge kwaliteit en resolutie is. Het is niet erg zinvol om het beeld na de scan in Photoshop naar een hogere resolutie of “zwaarder” bestand om te rekenen met de verwachting hierdoor een veel betere printkwaliteit te behalen.

Certified PDF:
Instellingen gebaseerd op o.a. certified PDF-technologie. 
Let hierbij op dat evt. de lettertypes ingesloten zitten.

Quark-Xpress:
Het bestand wegschrijven naar een nieuwe map en hierbij de optie lettertypes insluiten aanklikken. De lettertypes en de afbeeldingen zullen dan tevens in de map worden gekopieerd.

Indesign:
Het bestand wegschrijven naar een nieuwe map en hierbij de optie lettertypes insluiten aanklikken. De lettertypes en de afbeeldingen zullen dan tevens in de map worden gekopieerd. 

U bent altijd zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van het aangeleverde bestand en ontwerp. Wij controleren uw bestand en ontwerp niet inhoudelijk. Wel checken wij uw bestand inhoudelijk op de resolutie en geven een seintje als de resolutie te laag is om te printen. Kiest U ervoor een bestand van slechte kwaliteit of een verkeerd opgemaakt bestand te laten afdrukken dan kan dit later geen reden zijn om de print af te keuren. Als uw bestand bijvoorbeeld al korrel/pixel vormig is op uw beeldscherm (test het ook met vergroten van het bestand naar het gewenste formaat), dan kan het bestand natuurlijk ook niet scherp worden geprint. 

Indien uw bestand niet kan voldoen aan bovengenoemde aanleverspecificaties dan brengen wij u, indien gewenst,  rechtstreeks  in contact met een ervaren ontwerpburo. De vertraging die daardoor ontstaat kan natuurlijk invloed hebben op de toegezegde levertijd. Wij beprinten ook fullcolor in hoge resolutie: tafelkleden, tafelzeilen, roll up banners, spandoeken, vloerbedekking, shawls, sarons, textielschilderijen, raamstickers, autostickers en nog veel meer.